Potenta scazuta | Pastile pentru potenta

luni, 7 martie 2011

Potenta scazuta

Potenta scazuta este cunoscuta sub mai multe denumiri, printre care, cele mai uzuale sunt: disfunctie erectila, probleme de erectie sau erectie slaba. Toate aceste denumiri se refera la acelasi lucru: incapacitatea organismului de a obtine sau a mentine erectia. Fara erectie actul sexual nu poate fi posibil.
Ca sa putem analiza cauzele unei potente scazute trebuie sa intelegem ce este si cum se manifesta erectia.
Erectia apare in urma unei stimulari senzoriale, unei stimulari mintale sau ambele. Erectia bazata pe stimularea senzoriala are loc in momentul in care vedeti, auziti, gustati sau mirositi ceva ce vi se pare atractiv din punct de vedere sexual. Vizionarea unui film porno, sunetul unui orgasm feminin, gustul unor fructe pe care le folositi des in timpul actului sexual sau mirosul vaginului - toate acestea sunt stimulente senzoriale. Bineteles acestea nu se opresc aici.
In momentul in care aceste stimulente, fie ele senzoriale sau mentale, se manifesta creierul emite o serie de impulsi care nu fac altceva decat sa mareasca volumul de sange care intra in penis, acest lucru determinand cresterea in volum a corpilor cavernosi si, respectiv, intarirea penisului.
In acest sector numit Potenta Scazuta se diferentiaza doua mari categorii de disfuntii:
1. incapacitatea obtinerii erectiei - denumita generic IMPOTENTA
2. obtinerea erectie dar pentru un timp relativ scurt.
Cauzele care determina o potenta scazuta pot fi:
- blocarea partiala a arterelor care aduc sange la nivelul penisului. Acest lucru poate fi provocat de o serie de factori: diabet, alcoolism cronic, alimentatie bogata in grasimi, colesterol ridicat si altele.
- deteriorarea nervilor care fac posibila erectia. Aceasta deteriorare poate interveni in urma unor interventii chirurgicale la prostata sau la vezica urinara.
- stresul, anxietatea, depresia sau frica de a esua pe plan sexual.

Posibile tratamente pentru potenta scazuta
Tratamentele pentru potenta scazuta difera in functie de fiecare cauza:
- o alimentatie scazuta in grasimi si alcool
- refacerea nervilor deteriorati
- suplimente alimentare pe baza de plante precum Epimedium, Tribulus Terrestris si Panax Ginseng.
Aceste suplimente alimetare determina o crestere a fluxului de sange care intra in penis. Acest lucru face posibila obtinerea si mentinerea erectiei pana la sfarsitul actului sexual.
Dar despre folosirea acestor suplimente ca remediu pentru potenta scazuta vom reveni intr-un alt articol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu